26.8.2013

Shooting The Night Sky

Tän vuoden ekat tähtikuvat! Tai no ainaki tän kesän jälkeen ensimmäiset :--D Käytiin Emman kanssa kuvailemassa, ja oli kyllä kivaa pitkästä aikaa päästä kuvaamaan tähtitaivasta, yks mun suosikkikuvauskohteista :--)

IMG_9951h IMG_9961h idIMG_9962hg
Keksittiin myös koristella synkkää metsää valomaalaamalla puhelimen salamavalolla. Tää oli kyllä hyvä idea, kannattaa kokeilla :)
Huomasin vasta nyt että tossa näkyy mun jalat mutta en jaksa enää muokata niitä pois xdd

IMG_9966h IMG_9971hh IMG_9973h
IMG_9980h

27 kommenttia:

 1. Vautsi, nää on ihan sairaan upeita! Kuten kyllä kaikki muutkin sun kuvat. :)

  VastaaPoista
 2. Millä asetuksilla kuvaat tähtitaivasta? Mulla ei oikein tahdo onnistua tuo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aukko niin pieni kun mahdollista esim. f/2.8, niinku näissä, valotus yleensä 30s ja ISO 100-400 :)

   Poista
 3. mistä nää kuvat on otettu? :--)

  VastaaPoista
 4. näin sut ja emma treel juna-asemal ja olisin tullu moikkaa jos oisin uskaltanu :D:D

  VastaaPoista
 5. oon edelleen suu auki katon näitä sun tähtikuvia o_o ja mua vähä naurattaa tuo always mainos tuolla yläällä XDDD ei sillä et mullaki on mut silti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti sanni! sunki pitäs kuvata tähtiä, mä luulen että 50mm f/1.4:llä pitäs saada vielä paremminki tähtikuvia! hahaha, en oo ennen ees nähny tota mainosta ku mulla on firefoxilla adblock mutta kävin chromella kattoo XDDDd ja eikös noi mainokset tuu jotenki tän sivun kävijöiden perusteella että.. XDd

   Poista
  2. en mä tiiä yhtää minkä perusteella noi mainokset tulee mut vähä hassua kuitenka hahah!! ai mun putkella pitäs saaha parempia tähtikuvia hehee.. miten voin olla näin avuton niittenkaa D: ehkä yritän tsempata ens talvena hiihi

   Poista
  3. oon ainaki huomannu et mulla on paljon heppabloggaajia lukijoina ja mulla oli jossai vaiheessa kauheesti kaikkee heppamainoksia XD mut nii, ainaki siinä on tosi hyvä valovoima, niin pitäis näkyä tähetkin helpommin :) ei se niin vaikeeta oo, kannattaa opetella!

   Poista
 6. Miten saat tommoset valot tohon kuviin, en vieläkään oo tajunnu D::::

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kun kameraan laittaa pitkän valotusajan, esimerkiks 30 sekuntia nii se tarkottaa, että se kamera ottaa sitä yhtä kuvaa 30 sekuntia ja valottaa sitä koko ajan ja tekee siitä kuvasta koko ajan kirkkaamman. Ja kaikki mitä sen 30 sekunnin aikana on siinä kameran eessä tapahtunu tallentuu siihen kuvaan, jos ne on ollu tarpeeks kirkkaita (tietty jos joku ei-kirkas kohde on koko ajan paikallaan niin se näkyy myös siinä :D) Mitä kirkkaampi se kohde on, niin sitä nopeemmin se tavallaan tallentuu siihen kuvaan. Ja jos esimerkiks on 30 sekunnin valotusaika ja joku vaa nopeesti juoksee siitä ohi niin se ei näy siinä kuvassa ollenkaan, koska kamera kerkee enemmän valottaa sitä taustaa. Näissä kuvissa käytin kännykän näytön ja kännykän kameran salamavaloo silleen että kävelin se kädessä tota polkua pitkin ja heiluttelin sitä valoo joka paikkaan. Ja kaikkialle mihin oon sitä valoo osottanu, tallentuu siihen yhteen kuvaan ja se kohta näkyy siinä valaistuna, koska se valo on ollu tarpeeks kirkas. Eli noi kaikki valojuovat on niitä kohtia missä oon mun kännykkää heiluttanu :D Ja näissä kuvissa ei näy mua sen takia, koska mulla oli mustat vaatteet ja liikuin koko ajan, niin se kamera ei kerenny valottaa mua. Toivottavasti tajusit :)

   Poista
  2. Mä laitoin noi kaikki asetukset yms mut se heti tarkentaa kohteesee ja nappaa kuvan ja si välillä onnistu mut se ei ottanu sitä valon liikettä siihen kuvaan :--( mitäköhän tein väärin :D ?

   Poista
  3. ööh miten pitkä valotusaika? :D

   Poista
  4. hmm, mitenköhän se valo ei sit näy siinä.. millasella valolla kokeilit?

   Poista
  5. Puhelimen salamalla. Pitää joku pv mennä kokeilee uudestaa :D

   Poista
  6. onpa jännä jos ei näy, pitäis näkyä heti jos semmonen kirkas valo on siinä eessä :D

   Poista
 7. Nyyh täällä yksi kateellinen sun valokuvaus taidoista :D Itsekkin kuvailen paljon ja ens talvena aijon kyl opetella ton tähtien kuvaamisen!
  http://photosbypinja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sulla on kans tosi hyviä kuvia! :) kannattaa kyllä opetella toi tähtikuvaaminen, mä ainaki oon kauheen kiinnostunu tähdistä, avaruudesta ja semmosista ja niistä saa aina nii siistejä kuvia :) ja suosittelen kyllä mielummin näin syksyllä opettelemaan ton, koska nyt on jo tarpeeks pimeetä öisin ja talvella on niin kamalaa kuvata tähtiä jos on paljon pakkasta (nimimerkillä -30 asteessa puoltoistatuntia tähtiä kuvannut XD)

   Poista
  2. Haha kiitos :D Joo on itelläkin kokemusta siitä.. on vähä sormet jäässä ku hanskat kädes ei oikein onnistu :D

   Poista