11.4.2014

Nch Nch

Hups, tulipas taas pitkä tauko blogista :--D Ei oo ollu kauheesti inspiraatioo niin en oo keksiny mitään kuvausideoita. Pitäis varmaan tätä ulkoasuakin jotenkin muuttaa joskus.. Mut nyt luulis et alkais taas tulemaan jotain ideoita kun hommasin uuden kamerankin, Canon eos 70D :--)

Yks tyyppi sano että se haluis kuvata oravia mut sillä on vaa "huono" 18-55mm f/3.5-5.6 objektiivi, jolla oravakuvaus ei sen mielestä onnistu. Toi on yks mun käytetyimmistä objektiiveista ja näistäkin kuvista suurin osa on otettu just sillä tai sit 50mm f/1.8mm objektiivilla. Joten mikään zoom putki ei oo välttämätön tämmösissä tilanteissa, ennemminkin kärsivällisyys että pääsee oikeesti lähelle :--)



34 kommenttia:

  1. Oiiii ollu ikävä sua! :-D ihania ja taidokkaita kuvia niinku aina.

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Onneks instassa on nähnyt sun ottamia kuvia, kun blogi on taukoillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) instanki käyttöö oon tullu vähennettyä kauheesti mut yritän lisäillä sinne nyt vähän useemmin :)

      Poista
  3. Voi ei, taas niin upeita kuvia ja osaa kyllä olla sulonen kuvattava sulla! :D

    VastaaPoista
  4. Hienoja kuvia! Miten sait noin pienellä objektilla noin hyvin noita kuvia? Itse saan oravasta hyviä kuvia jos käytässä on 70-300mm objekti :) Yhdessä blogissa sanottiin, että kameran mukana tuleva objekti siis se 18-55mm niin on aika huono. Onko se totta? Miksi hankit uuden kameran? Itsekkin aijon seuraavaksi kameraksi hankkia tuon saman :) Haluaisin makro-objektiivin, mitä voisit suositella? Mulla on canon eos 600d.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sain noista läheltä kuvia koska olin oikeesti ihan sen oravan nenän edessä :--D Zoomilla saa sitten kauempaa lähikuvia mut jos on kärsivällisyyttä kesyttää orava että pääsee oikeesti sen lähelle niin saa jo ihan uusia kuvakulmiakin :) Mun mielestä kittiputki (eli toi 18-55mm) ei oo mitenkään huono, ainakaan alottelijalle tai harrastajalle, käytän ite sitä objektiivia varmaan kaikista eniten. Hankin ton 70D:n koska sillä ei tuu niin rakeisia kuvia pimeessä, esim. tähtiä kuvatessa, siinä on kääntyvä näyttö, mitä oisin monessa tilanteessa tarvinnu aiemmalla kameralla, WiFi ja kaikkee muita kivoja lisäominaisuuksia. Yks paras puoli on se, että siinä on sisäänrakennettu Speedlite lähetin, joten nyt mun ei tarvii sitäkään ostaa erikseen :) Macro objektiiveista mulla ei oo kokemusta, tilasin joskus ebaysta parilla eurolla sellasen linssin joka laitetaan objektiivin päähän ja se sit suurentaa että voi kuvata lähempää kaikkee, käytin sitä tässä postauksessa kukkia kuvatessa:
      http://rockinwithpix.blogspot.fi/2013/06/flowas.html

      Poista
    2. Muokkasitko noita kuvia? Ainakin nuo kuvat näyttää mun mielestä muokatuilta. Ite en jaksa enkä osaa muokata kuvia, mutta on ne ihan muokkaamattomina kivoja. Millä muokkaat kuvia? Onko tuota 70d erilaista käyttää? Eikö niin kun kamerat tavallaan kulu niin että pitää jossain vaiheessa ostaa uusi? Kuinka pitkää sulla ehti olla se eri kamera? Ostitko pelkän rungon vai semmosen paketin että siinä tuli objekti mukana? Kuluuko objektit puhki? Paljon kysymyksiä :)

      Poista
    3. Tottakai muokkaan kuvia, se voi vaikuttaa kauheesti varsinkin kuvan tunnelmaan. Oon tehny siitäkin aiheesta postauksen:
      http://rockinwithpix.blogspot.fi/2013/07/before-after.html
      Käytän Photoshoppia kuvien muokkaamiseen. Onhan tota 70D vähän erilaista käyttää mut aika nopeesti tohonkin tottu. Kyllä ne kamerat kuluu mut siihen menee varmaan kymmeniä vuosia että ne kuluu ihan käyttämättömiks, riippuu tietysti miten paljon sitä käyttää ja miten hyvää huolta siitä pitää, että ei sen takia ainakaan kannata ostaa uutta kameraa jos luulee että parin vuoden jälkeen edellinen kamera ois kulunu liikaa :--D Mulla oli toi edellinen 3 vuotta ja se toimii edelleen ihan yhtä hyvin kun ostettaessa. Ostin mun ekan kameran objektiivin kanssa mutta muut kamerat oon ostanu pelkkinä runkoina. Kai objektiivitkin periaatteessa voi pitkän ajan jälkeen huonontua, riippuen kyllä objektiivista. Mutta edelleen, ei niilläkään oo mikään lyhyt käyttöikä, oon käyttäny sitä mun ensimmäisen kameran kittiputkee 5 vuotta ja se toimii vielä kuin uus, joten ei ne kyllä ihan heti kulu :)

      Poista
  5. Söpöjä pikkusia karvapalloja :3

    Itekki oon aina halunnu kuvata oravia, mutta ei mun kärsivälisyys mitenkää riittäisi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei mullakaa meinannu eka riittää mut sit ku pääski tosi lähelle nii siitä tuli tosi jännää XD

      Poista
  6. Tykkään ihan sikana sun kuvaustyylistä ja osaat kuvata ihan mielettömän hyvin! Arvostan!:3

    VastaaPoista
  7. Voisitko joskus tehdä postauksen (ellet ole jo tehnyt) siluettikuvista? Olen itse yrittänyt ottaa siluettikuvia, mutta ne eivät vaan onnistu. Mikä siis olisi yksinkertaisin ja helpoin kikka miten saadaan tälläisiä kuvia. Tarviiko siluettikuvissa aina olla aurinko kohteen takana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo ainakaan vielä tehny semmosta postausta mut hyvä idea! Auringon ei oo pakko olla takana jos tausta on muuten tarpeeks kirkas siihen siluettikohteeseen verrattuna. Taivas on kuitenki yleensä helpoin semmonen tausta joka on paljon kirkkaampi sitä kohdetta, vaikka oiskin pilvistä.
      esim näissä; https://www.flickr.com/photos/juusohd/11486202525/
      https://www.flickr.com/photos/juusohd/11454336683/
      https://www.flickr.com/photos/juusohd/9850841063/
      Sit vaan asettelee valotuksen tarpeeks pimeeks että se kohde näkyy pelkkänä siluettina. Mitä kirkkaampi tausta, sitä helpommin se kuva onnistuu :)

      Poista
    2. Okei, kiitos tiedosta! :) Ja aivan mahtavia kuvia noi kolme, wau.

      Poista
    3. Hyvä jos auttoi! :) ja kiitti!

      Poista
  8. Onpa taas hienoja kuvia!
    Mikä kamera sul oli nyt ennen tota 70d'tä? :---) Mulle on tulossa hulluilta päiviltä toivon mukaan ens viikon aikana 700d, reilun kolme vuotta uskollisesti palvelleen tonnideen seuraajaks. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) mulla oli tota ennen 550D ja sitä ennen myös toi1000D :--D

      Poista
  9. täytyisi päästä johonkin vähän rauhallisempaan paikkaan, kun tääl ei oikein näy oravia kovin usein, aika harvoin täällä päin liikkuu. millaisessa seudussa olit kuvaamassa? olisi kiva tietää, niin lähtisin joskus johonkin kuvaamaan oravia :D tarjosit pähkinöitä vai mitä tarjosit? :)

    VastaaPoista
  10. ja nii, hyviä kuvia olet onnistunut ottamaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :) ihan meiän takapihalla kuvasin noita XD kaikenlaisissa metsissä ne liikkuu ja joo maapähkinöistä ne tykkää ainakin :--)

      Poista
  11. Vihdoin palasit, älä enää pidä näin pitkiä taukoja!;)
    Mutta siis todella ihania kuvia! Vaikea uskoa että nää on otettu 50 millisellä putkella, etkö oikeesti oo edes rajannu näitä joitain kuvia lähemmäksi? :D
    Pitänee oikeesti koittaa ens talvena kesyttää tollanen orava kaveri, kun niitä meidänkin takapihalla muutama on... Vai onnistuiskohan jo tänä keväänä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän olla pitämättä XD kiitos! :) Oon rajannu paria kuvaa mut ihan vähäsen vaan ettei laatu kärsi. Mulla meni joku 3 viikkoo että ne alko uskaltaa tulla lähemmäks joten vielä ehit tänä keväänki! Kävin aina joinain päivänä viemässä pähkinöitä tiettyyn paikkaan ja sitten kun ne tottu siihen et sieltä löytyy ruokaa nii ne kävi aina automaattisesti kattomassa onko sinne tullu lisää. Sit aina ku näin että ne meni sinne nii yritin hiippailla pikkuhiljaa lähemmäks ja sit ne tottuu siihen jossai vaiheessa eikä pelkää enää nii paljoo :--D

      Poista
  12. wau, onpa hienoja kuvia ! mitä objektiivia sä käytät eniten kuvatessa ? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) varmaan tota 18-55mm koska se on mulle käytönnöllisin noista mun objektiiveista :--D

      Poista
  13. tosi kivoja kuvia!:) Ihanaa nyt kuulla muidenkin mielipiteitä tuosta kamerasta, kun tuli tosiaankin itsekin se hankittua tuossa vähän aikaa sitten :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) kiva! mitäs oot tykänny siitä kamerasta? :)

      Poista
    2. No eipä tähän asti oo ainakaan mitään valitettavaa, paitsi että käy käteen kuvatessa hieman, kun painaa vanhaa kamera enemmän:) mut onneks siihenkin tottuu:) + en ikinä totu siihen, että virtanappula on kameran vasemmalla puolella:D

      Poista
    3. joo onhan toi vähän painavamman tuntunen mut jep, siihen tottuu :--D en mäkää totu siihen, koko ajan yritän oikeelta puolen laitaa päälle ja vaihtaa sitä kuvaustilaa XD

      Poista
  14. Hienoja kuvia! Mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät?

    VastaaPoista